duminică, 24 septembrie 2017

Motive pentru a vizita capitala Norvegiei, Oslo

Capitala Norvegiei este inconjurata de dealuri verzi si munti, asigurand cele mai bune conditii pentru iubitorii de natura care aleg bilete avion Oslo. Printre cele mai populare activitati in aer liber se numara schiatul in timpul iernii sau relaxarea pe malul apei in cursul verii, insa vizitatorii sunt intampinati si de o multime de muzee si galerii de arta.

Muzeul National Oslo



Acesta e alcatuit din muzeele de Arta, Arhitectura si Design, astfel ca e gazduita o colectie impresionanta de arta, de la arhitectura pana la obiecte de arta influentate din alte tari nordice sau chiar Japonia. Cei care ajung aici nu au cum sa rateze Muzeul National Oslo unde se gasesc mai multe capodopere ale artistilor scandinavi, printre care si o colectie de picturi ale celebrului Edvard Munchs, inclusiv o versiune a faimoasei opere „Tipatul”.

Muzeul Fram



Norvegia este cunoscuta si pentru exploratori polari printre care Ronald Amundsen sau Otto Sverdrup, astfel ca a fost organizat si un muzeu dedicat expeditiilor acestora. Una dintre atractiile principale este primul vas norvegian folosit vreodata intr-o expeditie polara, iar muzeul e amplasat in apropiere de cel maritim, astfel ca vizitatorii trebuie sa isi pregateasca mai mult timp.

Fortareata Akershus



Cine alege bilete avion Oslo nu are cum sa rateze fortareata Akershus, intrucat acesta e un loc grozav unde se poate afla mai multe despre istoria orasului. Castelul medieval a fost ridicat la sfarsitul secolului al 13-lea pentru protejarea zonei impotriva invadatorilor si e localizat intr-o zona strategica. Ulterior acesta a fost modernizat si transformat in resedinta regala, iar astazi e folosit pentru concerte, ceremonii si diferite evenimente.

Exista curse directe cu avionul din Bucuresti catre capitala Norvegiei, motiv pentru care turistii se bucura de cele mai bune conditii si confort, fara a mai fi nevoie de pierderea timpului prin asteptarea zborurilor de legatura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu