vineri, 2 martie 2018

Care sunt materialele ideale pentru cearsafuri?


Alegerea unei noi lenjerii de pat reprezinta poate cea mai simpla modalitate prin care se poate aduce un nou look in dormitor, insa cum se gasesc tot felul de materiale folosite la procesul de confectionare cum stim pe care sa il alegem? Asadar, VisePufoase ti le prezinta pe fiecare in parte si astfel iti va fi mai usor sa te decizi care este cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Bumbacul
Acesta este de departe cel mai comun material folosit in cazul lenjeriilor de pat si pe buna dreptate, intrucat este foarte rezistent, nu se deterioreaza si uzeaza in timp, permite respiratia pielii, absoarbe umezeala, e placut la atingere si este accesibil din punct de vedere financiar. Astfel, se gasesc mai multe tipuri de bumbac, iar cel egiptean este destul de popular, fiind preferat, de regula, in cazul optiunilor de lux si de o calitate superioara. Bumbacul este cultivat in zonele calde ale continentului nord african si aduce cel mai fin si placut material si chiar daca mai exista si alte tipuri, precum cel Pima sau Upland, in Europa si in special in Romania cel egiptean e mai des intalnit. Totusi, nu trebuie omis nici microbumbacul, intrucat aceasta fibra extrafina provine din India si aduce o lunga durata de viata, este moale si absoarbe bine umezeala.


Matase
Cei interesati de lenjerii VisePufoase pot alege si matasea, acest material fiind considerat superior bumbacului, aducand un plus de eleganta si senzualitate in orice dormitor. In schimb, luxul vine la pachet si cu doua minusuri importante: preturile ridicate si intretinerea, care e foarte delicata.

Poliester
Acesta este un material artificial, foarte accesibil din punct de vedere financiar si daca este folosit singur e rigid si intepacios, motiv pentru care de cele mai multe ori se combina cu alte tipuri de materiale, de regula, cu bumbacul, pentru ca impreuna fac o echipa foarte populara. Totusi, este important ca proportiile sa fie optime si bumbacul trebuie sa fie cel care predomina, in caz contrar lenjeriile nu vor fi cele mai comode. Chiar daca performantele celor doua combinate nu se ridica la acelasi nivel cu cele ale bumbacului simplu, aceste lenjerii de pat sunt des intalnite in toate dormitoarele.

Bambusul
De asemenea, cei interesati de lenjerii VisePufoase au ocazia de a alege si fibrele din bambus. Chiar daca acest material este rigid si dur, daca este supus anumitor procese devine mult mai placut, motiv pentru care este ocazional intalnit in cazul lenjeriilor de pat, insa preturile sunt destul de ridicate. Placut la atingere si cel putin un absorbant la fel de bun, bambusul este intalnit, de regula, in cazul dormitoarelor traditionale, insa reprezinta o optiune care merita luata in calcul de catre toti cei care isi doresc ceva mai inedit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu