sâmbătă, 31 martie 2018

Este esential sa mergi periodic la oftalmolog


Exista o multime de afectiuni care sunt asociate persoanelor trecute de prima tinerete, iar acestea din urma sunt mai expuse riscurilor, motiv pentru care este important ca periodic sa se prezinte la diferite consultatii. Poti da click aici pentru a afla mai multe despre DoctorAcasa si serviciile acestora, unele dintre cele mai comune fiind consultatiile la oftlamologie. Pentru a merge la un control nu e nevoie sa suferi de o problema, ci o poti face preventiv intrucat multe afectiuni se pot instala in liniste, fara a se manifesta in prima faza si doar specialistul poate sa le identifice, iar printre acestea se pot aminti tensiunea oculara sau glaucomul.


Mai multe semne
In acelasi timp, este important ca oricine sa cunoasca semnele care ne pot trimite la medic si care nu trebuie evitate. Asadar, daca vederea este incetosata acesta poate fi un semn al dezlipirii retinei, situatie ce este cauzata fie de glaucom, fie de un accident in zona ochilor. Se poate intampla si ca vederea sa fie pierduta temporar, simptom cauzat de mai multe afectiuni, motiv pentru care este important sa se apeleze la specialist cat mai repede cu putinta. De asemenea, atunci cand pacientii se confrunta cu dureri in zona ochilor trebuie sa se prezinte la medic pentru ca aceasta poate fi cauzata nu numai de glaucom si zgaraieturile de la nivelul corneei, ci si de cancerul ocular.

In acelasi timp, exista diferite situatii in care ne putem lovi la ochi, iar daca durerea sau roseata persista mai bine de 20 de minute, atunci ar trebui sa fie luate masurile adecvate, la fel ca atunci cand pacientii se confrunta cu o senzatie de disconfort in zona ochilor, iar posibilele infectii sunt foarte periculoase. Si ochii rosii ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma, chiar daca in majoritatea conditiilor situatia este cauzata de o simpla conjunctivita sau raceala, uneori roseata poate anunta o afectiune mult mai serioasa.


Mergi la consultatie
Poti sa dai click aici pentru a afla ce presupune un consult oftalmologic, pentru ca acesta este foarte simplu si nu ar trebui sa reprezinte un motiv de teama pentru nimeni. Bineinteles, medicii se vor informa despre trecutul pacientilor, urmand ca mai apoi sa masoare acuitatea vizuala si tensiunea oculara printr-un test foarte simplu. Ulterior vor fi verificate si pupilele, corneea si tesuturile din apropiere pentru a se asigura ca acestea sunt sanatoase, iar in functie de situatia prezentata se poate dispune administrarea unui tratament.

Mai comod
Totusi, serviciile celor de la DoctorAcasa sunt ideale in toate cazurile intrucat se desfasoara la domiciliul pacientilor, ocazie cu care acestia nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze pana la cabinet, ci au parte de cele mai bune conditii si de mai mult confort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu