sâmbătă, 24 martie 2018

Care sunt standardele frumusetii in 2018


Standardele frumusetii au variat de-a lungul anilor, insa acestea pot sa difere si de la o persoana la alta, motiv pentru care atractia sexuala nu poate fi standard. Totusi, a aparut o regula conform careia femeile cu forme 90 – 60 – 90 sunt considerate cele mai atractive, iar aceste valori sunt populare inca din anii ’60. Astfel, cum de standardele s-au mentinut timp de mai bine de jumatate de secol? E simplu, oamenii sunt asaltati la tot pasul de aceste forme considerate perfecte, de la filme, reclame, spoturi publicitare, videoclipuri muzicale si nu numai, iar treptat formula a fost indusa in subconstient. In acelasi timp, se considera ca un rol foarte important a fost jucat si de papusa Barbie.  

Cu alte cuvinte, acest standard este promovat in intreaga lume, iar in Romania a devenit popular dupa caderea comunismului, insa exista si alte aspecte pe care le putem considera atragatoare. Intotdeauna se doreste portetizarea unei persoane sanatoase, cat mai naturale pentru ca aceasta sa fie considerata perfecta, intrucat un corp imperfect este automat asociat si cu o persoana imperfecta.

Asadar, atractia sexuala este acea abilitate a unei persoane de a atrage atentia unei alte persoane si in acest sens exista cateva semne care ii pot da de gol pe ceilalti. Principalul este proximitatea, intrucat atunci cand cineva este atras de altcineva isi va dori sa petreaca cat mai mult timp in apropierea acestora, in special in locuri cat mai restranse. De asemenea, atractia sexuala reprezinta un sentiment foarte placut in toate cazurile, iar o femeie cu formele 90 – 60 – 90 va fi intotdeauna in centrul atentiei in orice loc. Domnisoarele sunt foarte constiente de calitatile lor si de aspect, motiv pentru care isi doresc sa evidentieze acest lucru la orice pas. In acelasi timp, si conversatiile purtate pot fi un semn intrucat atractia este vizibila in ochii nostri.

Totusi, in ziua de azi poate fi destul de dificil sa se faca o diferenta intre atractia sexuala si cea romantica, insa acestea doua pot evolua de la un statut la altul in scurt timp, in functie de activitatile desfasurate si de fiecare situatie in parte. In schimb, atractia sexuala este cea care vine ca un impuls si tot la fel de repede este disipata, pe cand cea romantica reprezinta un sentiment de lunga durata.
Care sunt factorii ce determina de cine suntem atrasi din punct de vedere sexual reprezinta o intrebare foarte complxa pentru ca atractia depinde de mai multi factori, de la cei biologici, pana la cei psihologici. Totusi, cu totii tindem sa fi atrasi de persoanele care ne plac, dar la fel de mult conteaza si sezonul, intrucat in anumite perioade ale anului putem trece prin diferite stari care joaca un rol important in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu