luni, 19 martie 2018

De ce am ales acest tip de pardoseala


Linoleumul reprezinta o optiune foarte populara in cazul pardoselii iar acesta a aparut pentru prima data in 1850 in Marea Britanie, insa a inceput sa devina mai comun in Statele Unite trei decenii mai tarziu, urmand ca la mijlocul secolului trecut sa fie intalnit nu numai in mediul rezidential, ci si in cel comercial sau industrial. Cu alte cuvinte, se poate spune ca acesta este foarte versatil, motiv pentru care astazi se poate gasi in cea mai buna versiune a sa la www.linoleum-pvc.ro.

Pe termen lung
Cu toate ca in majoritatea cazurilor se asigura o garantie de circa 25 de ani, datorita faptului ca acesta este foarte simplu de intretinut, durata de viata poate sa depaseasca cu usurinta si pragul de 40 de ani, daca nu chiar mai mult, pe cand alte solutii pentru podea nu se pot ridica la acelasi nivel al performantelor. Culoarea si modelul nu sunt imprimate, ci chiar fac parte din structura, motiv pentru care linoleumul este ideal si in mediile cu trafic mult, precum institutii medicale, scoli si nu numai. Totusi, se aplica un strat de lac protector, ocazie cu care se tine la distanta si murdaria, ce va fi mult mai usor de curatat mai tarziu, dar se recomanda evitarea unor lovituri si urme precum cele lasate de obiecte ascutite, de la picioarele articolelor de mobilier si nu numai.

Rezistent la apa
Fata de multe alte tipuri de solutii cu privire la pardoseala, linoleumul este unul dintre putinele care este rezistent la apa, astfel ca este ideal si in bucatarii, dar si in holuri unde se poate intra cu incaltamintea umeda. In schimb, nu se recomanda instalarea sa in medii umede, precum bai sau pivnite, intrucat structura se deterioreaza din cauza vaporilor.

Usor de intretinut
Apeleaza la www.linoleum-pvc.ro si vei constata faptul ca acest tip de pardoseala este foarte usor de pastrat si curatat, fiind recomandata folosirea unor substante care nu ataca structura. Prin simpla aspirare rapida se vor indeparta particulele de mizerie abrazive care pot zgaraia podeaua in timp, iar petele pot fi inlaturate cu usurinta prin folosirea unei carpe cu detergent.

Protejarea mediului inconjurator
Aceasta este o adevarata preocupare in ziua de azi intrucat protejarea mediului inconjurator este un subiect sensibil, dar linoleumul este ideal intrucat in cadrul procesului sau de confectionare poluarea este minima si nu se folosesc substante toxice, care pot afecta mediul. In acelasi timp, se aduce o lunga durata de viata, chiar si de peste 40 de ani, iar reciclarea este posibila si simpla.

Modelul potrivit
Mai mult, linoleumul este disponibil in ziua de azi intr-o varietate de optiuni, stiluri si modele, unele dintre ele imitand aspectul parchetului, marmurei sau gresiei, insa fara a mai fi aduse toate dezavantajele acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu