miercuri, 11 aprilie 2018

Certifcatele ISO sunt indispensabile oricarei firme


OHSAS 18001 este un standard recunoscut la nivel international care are in vedere securitatea la locurile de munca si presupune ca orice companie sa controleze activitatile desfasurate de catre angajati astfel incat acestia sa evite toate riscurile ce le pot pune viata in pericol. Astfel este nevoie de multa munca, pentru planuirea, documentarea si implementarea cerintelor standardului, insa la final orice firma se va bucura de mari beneficii, iar impreuna le putem descoperi pe cele mai importante la Sicert.ro.

Fara accidente
Indiferent de dimensiunile unei organizatii, este esential ca acestea sa isi impuna regula „fara accidente”, motiv pentru care sunt multe decizii care trebuie studiate, astfel incat riscurile sa fie eliminate. Se incearca minimalizarea riscurilor de punere in pericol a integritatii angajatilor, iar certificatul OHSAS 18001 aduce toate uneltele si tehnicile necesare pentru identificarea tuturor posibilelor cauze ale accidentelor, ocazie cu care se vor diminua considerabil si chiar elimina printr-o monitorizare continua.

Legalitate
Orice companie trebuie sa indeplineasca mai multe reguli, insa lipsa acestora nu inseamna neaparat ca se poate stopa activitatea, ci doar cresterea anumitor riscuri. Totusi, certificatul adus de Sicert.ro ajuta in toate cazurile sa fie respectate toate reglementarile, iar organizatiile vor comunica angajatilor si partilor interesate toate informatiile legale relevante.


Imbunatatirea imaginii
Prioritizarea sigurantei angajatilor reprezinta o bila alba importanta in toate cazurile care duce la imbunatatirea imaginii generale. Pe aceasta cale se poate dezvolta mai usor orice brand prin cresterea reputatiei, iar clientii, furnizorii, partenerii sau chiar posibilii investitori vor prefera intotdeauna sa colaboreze cu o astfel de companie. Certificatul OHSAS 18001 ajuta si la evidentierea in fata competitorilor directi si pe langa cresterea credibilitatii, duce la deschiderea a noi oportunitati.

Mediu de lucru prielnic
Nu trebuie omis nici faptul ca eficienta angajatilor este mult influentata de conditiile de lucru ale acestora, iar cum mediul este imbunatatit considerabil, acestia vor deveni mult mai eficienti si implicit vor duce la obtinerea unor performante superioare. In plus, angajatii invata cum sa isi desfasoare activitatea astfel incat sa elimine timpii morti si sa nu fie necesara reluarea procedurilor in anumite conditii.

Venituri mai mari
Obtinerea unor venituri mai mari reprezinta principalul obiectiv al oricarei companii, indiferent de domeniul de operare, iar prin implementarea standardului OHSAS 18001 cresc performantele si implicit si veniturile generate de catre angajati. In acelasi timp, prin evitarea risculurilor la care sunt supusi angajatii nici nu mai este necesara alocarea unor bugete pentru eventuala spitalizare a acestora in cazul unor accidente.

Costuri minime
Exista diferite solutii de marketing care promit obtinerea unor performante importante, insa acestea implica costuri ridicate si niciodata nu pot oferi garanatii cu privire la rezultatele obtinute, motiv pentru care este mai avantajos din toate punctele de vedere sa se apeleze la certificatele ISO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu